راهنما و مسیر برنامه نویسی

راهنمای برنامه نویسی - افسون وب

اگر قصد ورود به حیطه برنامه نویسی را دارید ابتدا باید شاخه مورد علاقه خود را در زمینه برنامه نویسی انتخاب کنید، چنان چه راهنما و مسیر برنامه نویسی را در همان ابتدای کار ندانید قطعا در ادامه مسیر با مشکل مواجه خواهید شد؛ در این مقاله سعی داریم تا به طور کامل و جامع تمام شاخه ها و مسیرهای برنامه نویسی را بررسی کنیم؛ با توجه به کاربرد برنامه نویسی، شاخه های متفاوتی وجود دارند که از بین آن ها به پنج مورد مهم زیر اشاره می کنیم:

1- برنامه نویسی تحت وب

2- برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل

3- برنامه نویسی تحت ویندوز

4- برنامه نویسی سخت افزار

5- هوش مصنوعی

برنامه نویسی تحت وب

طراحی و برنامه نویسی وب سایت یکی از پرکاربردترین شاخه های برنامه نویسی در دنیا است. همه کسب و کارهای کوچک و بزرگ ترجیح می دهند که وب سایتی برای ارائه و فروش محصولات با خدمات خود راه اندازی کنند. این امر باعث به وجود آمدن یک بازار پررونق برای برنامه نویسان و طراحان وب سایت شده است.

برای برنامه نویسی و طراحی وب سایت باید در دو زمینه Front End و Back End تخصص پیدا کنید.

در بخش Front End شکل و ظاهر وب سایت و صفحات مختلف آن را به وجود می آوریم. در این قسمت شما به آموزش دوره های زیر نیاز دارید:

1- HtmlCssJavaScript

2- حداقل یک فریم ورک Css مانند Bootstrap

3- حداقل یک فریم ورک جاوا اسکریپت مانند React – Angular, Vue.js

در بخش Back End که در واقع هسته اصلی یک وب سایت را تشکیل می دهد، شما باید برنامه نویسی مناسبی انجام داده و درخواست های کلیه کاربرانی که در وب سایت حضور دارند را بررسی کرده و پاسخ مناسبی به سمت آن ها ارسال نمایید.

برنامه نویسی سمت سرور با زبان های برنامه نویسی مختلف امکان پذیر است. زبان های برنامه نویسی python – JavaScript -#C – PHP از جمله زبان های رایج برای ایجاد وب سایت هستند. شما نیازی به یادگیری همه زبان ها ندارید، کافیست فقط یکی از موارد فوق را انتخاب کرده و فریم ورک مربوط به آن را آموزش ببینید تا بتوانید وب سایت خود را ایجاد کنید. در واقع فریم ورک قسمت مهمی از برنامه نویسی وب سایت شماست که ارتباط بین صفحات، سرور و دیتابیس را به وجود می آورد.

به طور خلاصه در قسمت Back End شما به سه دوره نیاز دارید:

1- یک زبان برنامه نویس مانند  Python – JavaScript – PHP – #C

2- انتخاب فریم ورک مربوط به زبان برنامه نویسی مانند Django – Nuxt – Laravel –  Asp MVC

3- دیتابیس یا پایگاه داده مانند SQL Server – Mongo DB – SQL lite – My SQL

چارت آموزش دوره های طراحی و برنامه نویسی وب سایت

راهنمای برنامه نویسی تحت وب-افسون وب

 برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل

با توجه به گسترش استفاده از موبایل های هوشمند، تولید اپلیکیشن های موبایل یکی از کارهای پردرآمد در دنیا محسوب می شود و تقاضا برای آن روز به روز در حال افزایش است.

دو نوع سیستم عامل بسیار پرکاربرد برای موبایل در دنیا وجود دارد:

1- سیستم عامل Android

2 – سیستم عامل IOS

برای برنامه نویسی تحت هر سیستم عامل نیاز به یادگیری زبان و فریم ورک مربوط به آن را دارید.

اگر قصد تولید اپلیکیشن تحت اندروید را دارید باید زبان برنامه نویسی اندروید یا Koltin را آموزش دیده و از فریم ورک Android Studio استفاده نمایید.

اگر می خواهید برای سیستم عامل IOS اپلیکیشن تولید کنید باید زبان برنامه نویسی Swift را در فریم ورک Cocoa آموزش ببینید.

برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل با استفاده از برنامه های Cross Platform:

برای تولید اپلیکیشن های موبایل می توانید از برنامه های Cross Platform نیز استفاده کنید. در این برنامه ها شما می توانید با یک بار کدنویسی، خروجی های مختلف برای IOS، اندروید و وب تهیه کنید. برنامه های React Native، Xamarin، Flutter از جمله پرکاربردترین برتامه های Cross Platform محسوب می شوند.
چارت آموزشی برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (به انگلیسی Artificial Intelligence یا AI) که گاهی اوقات هوش ماشینی نامیده می شود، به هوشمندی نشان داده شده به وسیله ماشین ها در شرایط مختلف اطلاق می شود که در مقابل هوش طبیعی در انسان ها قرار دارد، به عبارت دیگر، هوش مصنوعی به سامانه هایی گفته می شود که می توانند واکنش هایی مشابه رفتار های هوشمند انسانی از جمله، درک شرایط یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسائل را داشته باشند.

هوش مصنوعی در زمینه های مختلفی کاربرد دارد. از جمله این کاربردها می تولن به موارد زیر اشاره کرد:

پردازش و تشخیص چهره – پردازش زبان و بررسی متون – تحلیل و تجارت مالی – امور حقوقی – امور پزشکی – رمزگذاری اطلاعات – موسیقی و …

چارت آموزشی دوره های هوش مصنوعی

[راهنمای برنامه نویسی هوش مصنوعی - افسون وب

برنامه نویسی سخت افزار

با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و همچنین نیاز صنعت به ارتباط نرم افزار و سخت افزار، برنامه نویسی سخت افزار یکی از مشاغل پرکاربرد در صنعت محسوب می شود.

برنامه نویسی های سخت افزار را می توان به دو دسته سطح رجیستری و سطح ماژولار دسته بندی کرد.

برنامه نویسی رجیستری دسترسی مستقیم کاربر با رجیسترها و حافظه های داخل میکروکنترلر یا پروسسور را فراهم می کند و برنامه نویس می تواند برنامه را در سطح ماشین راه اندازی کرده و سخت افزار مربوطه مانند ربات، دستگاه ها یا هر سیستم دیگری را کنترل کند.

در بسیاری از میکروکنترلرها، دانستن رجیسترها بسیار حائز اهمیت است چرا که دانستن معماری کامپیوتر و به طبع آن، دانستن رجیسترها باعث می شود برنامه با خطای کمتری اجرا شود.

در میکروکنترلهای سری جدید مانند ARM به دلیل پیچیدگی رجیسترها، شرکت های سازنده ماژول هایی را ارائه داده اند که توسط آن کاربر می تواند با سطح بالاتری میکروکنترلر را برنامه نویسی کند. این مدل برنامه نویسی را برنامه نویسی ماژولار می گوییم. مثلا در اتوماسیون صنعتی، برنامه نویسی دستگاههای plc با زبان سطح بالاتری نوشته می شوند و کاربر یا برنامه نویس نیاز ندارد که رجیسترها را مورد بررسی قرار دهد.

بسیاری از شرکت ها بر روی ماژول هایی کار می کنند که بر روی آن ها سیستم امل نصب شده و کاربر با دانستن برنامه های سطح بالاتر می توانند برنامه ها را بر روی میکروکنترلر پروگرام کرده و یک GUI مانند ضبط ماشین، کنترل های دستگاههای پزشکی، نساجی و … را طراحی کند.

چارت آموزشی برنامه نویسی سخت افزار

[راهنمای برنامه نویسی سخت افزار - افسون وب

برنامه نویسی تحت سیستم عامل ویندوز

اگر قصد تولید برنامه ای را دارید که بر روی سیستم عامل ویندوز نصب شده و اجرا شود باید به سمت برنامه نویسی تحت ویندوز روی آورید.

برنامه نویسی تحت ویندوز دارای مزایا و معایبی می باشد که در اینجا به آن ها می پردازیم.

مزایا:

  • سرعت بالای اجرای برنامه ها
  • امکان دسترسی به توانایی های سخت افزار مانند CPU و GPU و تولید نرم افزارهای حرفه ای

معایب:

  • برای استفاده از برنامه باید بر روی هر کامپیوتر به صورت جداگانه نصب شود
  • عدم استفاده چندین کاربر از برنامه (در صورتی که در بستر وب هزاران نفر بطور همزمان می توانند از برنامه استفاده کنند)

برای تولید یک برنامه تحت ویندوز شما نیاز به یادگیری یک زبان برنامه نویسی مانند #C ، جاوا یا پایتون دارید. برای ایجاد واسط کاربری می توانید با توجه به زبان برنامه نویسی، از ویجت تولیکتهای مربوطه استفاده نمایید.

چارت آموزشی برنامه نویسی تحت سیستم عامل ویندوز

راهنمای برنامه نویسی ویندوز - افسون وب

نویسنده: مدیر سایت

دیدگاه‌ها

*
*